dekunstvanhetflirten.nl
               

Online flirten

Dankzij chat, mail en datingsites komt het steeds vaker voor dat je nieuwe mensen eerst op internet ontmoet, voor je ze in levende lijve leert kennen. Dat zorgt ervoor dat flirten er ook een nieuwe dimensie heeft bijgekregen: online flirten.

Online flirten is een hele aparte manier om iemand te leren kennen. 'In het echt' is lichaamstaal een belangrijk element van flirten. Maar online ontbreekt lichaamstaal vrijwel volledig. Je moet het doen met geschreven woorden en af en toe een goed geplaatste smiley. Hieronder enkele tips voor online flirten.

Houd het luchtig en dartel
Het uitwisselen van berichtjes op internet gaat langzamer dan een gesprek in levende lijve. Dat betekent dat ook de vorm van communiceren anders is. Bij een flirt in levende lijve kun je nog wel een beetje de diepte ingaan zonder dat het gesprek heel serieus wordt. Via lichaamstaal zend je dan namelijk nog signalen uit waarbij het flirten gewoon doorgaat.

Op internet heb je die luxe niet. Dat betekent dat je, als het gesprek een serieuze wending neemt, het flirten eigenlijk over is. Houd het daarom luchtig en dartel. Je kunt serieuze dingen aanstippen, maar ga er niet te lang en te diep op door.

Taal is je vriendje
Mensen met veel taalgevoel zijn bij flirten op internet in het voordeel. Taal is hun vriendje. Ze kunnen er zogezegd mee lezen en schrijven. Wanneer je nooit hoeft te zoeken naar de juiste woorden, of die gevatte woordspeling is dat prettig. Flirten op internet zal je dan als vanzelf afgaan.

Wanneer je niet zo taalgevoelig bent, kan het je helpen wanneer je de teksten van de ander hardop voorleest. Je zult merken dat je dan vanzelf de juiste woorden te binnen schieten om iets terug te zeggen. Die woorden schrijf je vervolgens op.

Snelheid!
bij online flirten hebben veel mensen nog weleens de neiging om lang na te denken voor ze iets terugschrijven. Niet doen. In een gesprek neem je ook geen denkpauze van een minuut voor je een antwoord formuleert. Het beste dat je kunt doen is niet te lang na te denken, maar gewoon op te schrijven wat het eerste in je opkomt.In een chat is het handig als een gesprek een beetje snel loopt. Als een van de twee doorlopend op de ander moet wachten, dooft het vuur van het gesprek al snel. Schrijf dus ook geen hele alinea's voor je op enter drukt. Schrijf een zin en druk op enter. Daarna kun je gewoon doorschrijven. Je partner kan ondertussen reageren op wat je al geschreven hebt.

Snelheid is ook afhankelijk van je typesnelheid. Heb je moeite om snel te typen, dan kan het een overweging zijn om een (online) type-cursus te volgen.

Geschreven tekst is 'hard'
Als je plagerig "zakkenwasser" tegen iemand zegt, dan kan dat zelfs erotisch overkomen. Maar het gebruik van het woord "zakkenwasser" in een chat heeft per definitie een andere lading.

Wanneer iemand iets tegen je zegt, kun je aan de intonatie, de houding en de ogen van de persoon in kwestie zien hoe iets bedoeld is. Bij online communiceren heb je die elementen allemaal niet. Je moet het doen met de woorden zoals ze op je scherm staan. Dit heeft tot gevolg dat geschreven tekst 'hard' is.

Let er bij online flirten dus op dat je geen grote woorden gebruikt. Miscommunicatie ligt bij online flirten altijd op de loer. Zelfs met het gebruik van een paar smileys is 'zakkenwasser' op internet nog altijd een vervelend woord, hoe lief je het stiekem ook bedoelt.

Copyright - Privacybeleid